Društveni centar Zdenčina

Cilj projekta bio je povećati kvalitetu života lokalnog stanovništva i kapacitete lokalnih organizacija unaprjeđenjem postojećih, razvojem novih programa organizacija civilnog društva te pokretanjem Društvenog centra Zdenčina u javnom prostoru općine Klinča Sela po principima razvoja vođenim zajednicom. 

Program revitalizacije prostora je započet radovima na adaptaciji zgrade Društvenog centra (izgradnja rampe za osobe s invaliditetom, uređenje podova, zidova, stolarije i unutranje stolarije te uređenje WC-a i WC-a prilagođenog za osobe s invaliditetom, uređenje dvorišta, postavljanje betonskih ploča) i nabavom opreme za provedbu aktivnosti. Provedbom aktivnosti programa rada Društvenog centra ponuđen je širok raspon aktivnosti za sve stanovnike lokalne zajednice, s više od 40 aktivnosti provedenih na mjesečnoj razini od kolovoza 2020., zaključno sa svibnjom 2022. Aktivnosti su provedene u sklopu edukativno-kulturnih programa Očuvanje tradicije izrade narodne nošnje Zdenčine, Očuvanje folklornih plesova i pjesama zdenčine, Očuvanje tradicijske vrijednosti i vještine izrade drvene arhitekture i unutarnjeg uređenja, Povijest Zdenčine, Stari sportovi, Edukacije za poduzetnike, Slikarstvo. Provedene su i aktivnosti: strateško planiranje, CLLD edukacija, lokalni forumi, korištenje co-working prostora. 

Ciljane skupine projekta bile su 3 partnerske organizacije civilnog društva – Zdenčina 1562, EDUKA i Institut za razvoj tržišta rada te predstavnici drugih organizacija koji su sudjelovale u strateškom planiranju, edukaciji za CLLD i lokalnim forumima te su koristile co-working prostor. Ukupno će sudjelovati 15 predstavnika OCDa. U aktivnosti programa Društvenog centra Zdenčina uključeno je više od 250 djece, mladih i odraslih osoba koje su sudjelovale u edukativnim, kulturnim i aktivnostima kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. 

 

Nositelj projekta: Udruga ZDENČINA 1562 

Partneri: EDUKA- Centar lokalnog razvoja, Institut za razvoj tržišta rada i Općina Klinča Sela 

Razdoblje provedbe projekta: 29.5.2020. – 29.5.2022. 

Ukupna vrijednost projekta je 1.987.946,71 kn, 85% projekta sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% sufinancira državni proračun Republike Hrvatske. Iznos bespovratne potpore: Iznos bespovratne potpore: 1.987.946,71 kn. 

Više o strukturnim fondovima na: www.strukturnifondovi.hr 

Više o operativnom programu „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. na: 

https://www.esf.hr/operativni-program/ 

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. 

Povezane vijesti

Povezane publikacije