Dodijeljena priznanja „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ za 2022. godinu

U hotelu Westin su 27. lipnja 2023. godine dodijeljena priznanja poslodavcima iz javnog i privatnog sektora koji su se istaknuli u inkluzivnosti, pružanju podrške i prilika za osobe s invaliditetom na radnom mjestu.

Institut za razvoj tržištu rada 16. godinu zaredom kao jedan od inicijatora ovoga projekta sudjeluje u njemu. Zajedno s nositeljem projekte Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te partnerima Hrvatskom udrugom poslodavaca, MojPosao i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, procjenjuje pristigle prijave i sudjeluje u odabiru dobitnika. Pri odabiru se naglasak stavlja na uvjete rada, radna mjesta na kojima rade i njihove opise poslova te ostale aktivnosti u kojima sudjeluju osobe s invaliditetom.

  • Ove godine su dobitnici nagrade sljedeći poslodavci:
  • Dječji vrtić Cipelica iz Čakovca
  • Lider Net d.o.o. iz Daruvara
  • Kečkeš d.o.o. iz Preloga
  • Grafokor d.o.o. iz Zagreba
  • Metalna industrija Varaždin d.d.

“Ovo je zaista jedna od najprestižnijih nagrada koju poslodavac može dobiti. Cilj nam je da ovakvim godišnjim dodjelama osvjestimo poslodavce koliko je važno zaposliti osobe s invaliditetom”, istaknuo je ministar rada i socijalne politike Marin Piletić nakon svečane dodjele priznanja.

Zapošljavanje osoba s invaliditetom donosi brojne prednosti poput povećanja pravednosti i jednakosti na radnom mjestu, poboljšanja ugleda tvrtke te prilika za rast i razvoj zaposlenika. Osim što takve prakse doprinose povećanju empatije među zaposlenicima i obogaćuju radnu okolinu, mogu imati i brojne ekonomske prednosti za poslodavce (link na uslugu).

Dobitnicima čestitamo od srca te i dalje nastavljamo podržavati kvalitetne prakse integracije svih skupina na tržište rada!