Povecaj slova Smanji slova Normalni prikaz Kontrastni prikaz

Vijesti

Treći sastanak radne skupine na projektu "Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada" (UP.01.2.0.04.0047).

16.12.2021 održan je treći sastanak radne skupine na projektu "Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada" (UP.01.2.0.04.0047).

Na sastanku su sudjelovali nositelj projekta (Udruga Zamisli) i partner na projektu (Institut za razvoj tržišta rada). Nastavljeno je definiranje obuhvata NEET centra kroz rad na Programu rada (detaljnije definiranje aktivnosti, resursa, itd.) te se radilo na daljnjem razvoju Informacijsko-komunikacijske strategije.

Objavljeno: 2021-12-17 13:46:50

Treći sastanak radne skupine projekta "Mladi mogu sve - povjerenjem do posla"

U utorak 14.12.2021 održan je on-line sastanak radne skupine na projektu "Mladi mogu sve - povjerenjem do posla"

Treći sastanak radne skupine u okviru projekta odvijao se on-line putem te su na njemu sudjelovali predstavnici nositelja i partnera projekta.

 

Teme trećeg sastanka radne skupine (točke dnevnog reda) bile su:

 • Pristup provedbi aktivnosti dosega i aktivacije
 • Povratne informacije s LPZ okruglog stola – primjeri drugih projekta
 • Nacrt ciljeva komunikacijske strategije i daljnji koraci
 • Daljnje aktivnosti – finalizacija programa i priprema za provedbu – osoblje i oprema
 • Objavljeno: 2021-12-16 10:49:13

  Okrugli stol u sklopu projekta "Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada" (UP.01.2.0.04.0047).

  U ponedjeljak, 6.12.2021. održan je okrugli stol u sklopu projekta "Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada" (UP.01.2.0.04.0047).

  Okrugli stol održavao se u hibridnom obliku, gdje je dio sudionika prisustvovao uživo u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra dok se drugi dio sudionika priključio on-line putem. U uvodnom dijelu Okruglog stola predstavili su se predstavnici organizacija i nositelja projekata u sklopu poziva UP.01.2.0.04 "PRONAĐI ME!" – PROVEDBA AKTIVNOSTI DOSEGA I OBRAZOVANJA NEAKTIVNIH MLADIH OSOBA U NEET STATUSU). Nakon uvodnog dijela i predstavljanja sudionika, Okrugli stol nastavio je dalje prema predviđenim temama:

  • predstavljanje LPZ-a Grada Zagreba
  • predstavljanje svih 11 projekata u sklopu poziva
  • rasprava- alati i kanali dosega do ciljne skupine NEET osoba, koordinacija i razmjena podataka

  Objavljeno: 2021-12-08 11:27:36

  Drugi sastanak radne skupine na projektu "Mladi mogu sve - povjerenjem do posla"

  U srijedu 01.12.2021. održan je drugi sastanak radne skupine na projektu "Mladi mogu sve povjerenjem do posla"

  Drugi sastanak radne skupine u okviru projekta odvijao se on-line putem te su na njemu također sudjelovali predstavnici nositelja i partnera projekta. Prije iznošenja točaka dnevnog reda, sudionici su se ukratko osvrnuli na prošli sastanak.

   

  Teme drugog sastanka radne skupine (točke dnevnog reda) bile su:

 • Sharepoint zajednička mapa
 • Program rada NEET centara (aktivnosti, pristup definiranju programu)
 • Definiranje rada NEET savjetnika
 • Pripreme NEET savjetnika
 • Daljnje aktivnosti
 • Pitanja i rasprava
 • Objavljeno: 2021-12-03 14:27:10

  2. Sastanak radne skupine na projektu "Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada" (UP.01.2.0.04.0047).

  03.11.2021. održan je drugi sastanak radne skupine na projektu "Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada" (UP.01.2.0.04.0047).

  Na sastanku su sudjelovali nositelj projekta (Udruga Zamisli) i partner na projektu (Institut za razvoj tržišta rada). Nastavljeno je definiranje obuhvata NEET centra, a fokus sastanka bile su inicijalne aktivnosti koje su temelj za izravan rad s ciljanom skupinom i aktivnosti koje će se provoditi s ciljanom skupinom.

  Objavljeno: 2021-11-05 09:24:23

  Prvi sastanak radne skupine na projektu "Mladi mogu sve - povjerenjem do posla"

  U srijedu 29.09.2021. održan je prvi sastanak radne skupine na projektu "Mladi mogu sve - povjerenjem do posla" .

  Na prvom sastanku radne skupine u sklopu projekta održanom u hibridnom obliku (uživo i on-line) sudjelovali su predstavnici nositelja i partnera na projektu.

   

  Teme sastanka (točke dnevnog reda) bile su:

 • Predstavljanje sudionika
 • Pregled projekta –aktivnosti, pokazatelji, mjerljivi ishodi
 • NEET analiza primjera dobre prakse
 • Definiranje obuhvata NEET centara u kontekstu projekta
 • Definicije neaktivnih NEET korisnika
 • Koordinacija s drugim NEET projektima
 • Na samo kraju predstavljen je plan daljnjih sastanaka radne skupine te je ostavljeno vremena za sva pitanja i napomene od strane sudionika.

  Objavljeno: 2021-10-15 13:46:50

  Sastanak radne skupine na projektu "Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada"

  07.09.2021 održan je prvi sastanak radne skupine na projektu "Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada"

  Na sastanku su sudjelovali nositelji Udruga Zamisli i njihovi partneri na projektu. Nakon uvodnog predstavljanja samih aktivnosti koje nas očekuju na projektu, stručnjacima je predstavljena NEET analiza primjera dobre prakse temeljem koje će se pripremati prilagođeni alati za izravan rad s korisnicima. Raspravljalo se o definiranju ciljne skupine, o obuhvatu budućeg NEET centra u kontekstu projekta, te i o razvijanju komunikacijske strategije.

  Objavljeno: 2021-09-08 09:24:23

  Poziv na konferenciju „Društveno korisno učenje za aktivan doprinos studenata društvenom razvoju – koraci za budućnost“

  Institut za razvoj tržišta rada i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu vas pozivaju na stručnu konferenciju „Društveno korisno učenje za aktivan doprinos studenata društvenom razvoju – koraci za budućnost“ koja će biti održana 24.06.2020. u online formatu od 10 do 12 sati

  Cilj konferencije je predstaviti primjere provedbe DKU kroz projekte u RH, istaknuti pozitivne učinke provedbe DKU programa s posebnim naglaskom na primjere izravnog rada studenata s različitim korisničkim skupinama organizacija civilnog društva s kojima su provedeni DKU programi. Kroz konferenciju se želi potaknuti rasprava s različitim dionicima na nacionalnoj i lokalnoj razini (ministarstvo, sveučilišta/veleučilišta, organizacije civilnog društva i drugi) o osiguravanju sustavne održivosti uključivanje DKU u nastavni proces u sustavu visokoškolskog obrazovanja. Stručna konferencija se provodi u sklopu projekta „P-S-I Podrška Studenata u integraciji marginaliziranih skupina na tržište rada“ kojeg provodi Institut za razvoj tržišta rada u partnerstvu s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda te od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ova konferencija će istovremeno biti i završna konferencija projekta. Više informacija o projektu saznajte

  ovdje

  Pozivamo sve studente, nastavnike, predstavnike organizacija civilnog društva i tijela visokoškolskog obrazovanja te druge zainteresirane za stručnu konferenciju da se prijave

  ovdje!

  Objavljeno: 2020-06-19 08:24:24

  Stručna konferencija projekta mAktiv

  U četvrtak, 23. siječnja 2020. godine, u Zagrebu je održana stručna konferencija na temu „Socijalno mentorstvo kao metoda aktivacije marginaliziranih skupina na tržište rada i uključivanja u lokalnu zajednicu“.

  Na konferenciji je predstavljen model socijalnog mentorstva razvijen u sklopu projekta „mAktiv – mentorstvom i aktivacijom do integracije“ na kojem su radili stručnjaci Instituta za razvoj tržišta rada u suradnji s Hrvatskom udrugom socijalnih radnika, stručnjacima s Pravnog fakulteta – studija socijalnog rada, predstavnicima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

   

  Socijalno mentorstvo inovativan je model u sustavu socijalne skrbi usmjeren na pojedince u riziku od socijalne isključenosti koja prvenstveno proizlazi iz položaja nezaposlenosti. Temelji se na mentorskom i suradničkom odnosu socijalnog mentora i mentorirane osobe, a fokus se stavlja na sposobnosti i potencijale pojedinaca s ciljem njegova napredovanja i bolje integracije u zajednicu u kojoj živi. Individualiziranim pristupom želi se omogućiti korisnicima da od pasivnih primatelja socijalne naknade postanu aktivni i samostalni u donošenju odluka za poboljšanje kvalitete vlastitih života. Konferenciji je prisustvovalo više od 120 osoba zaposlenih u sustavu socijalne skrbi koji su sudjelovali u raspravi o mogućnostima integracije usluge socijalnog mentorstva u sustav socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj.

   

  Voditeljica projekta Boža Alajbeg Malčić (IRTR) predstavila je razvijeni model koji se već nekoliko mjeseci pilotira na području Slavonije i koji u praksi pokazuje pozitivne rezultate. U projekt uključeni korisni, kroz suradnju sa socijalnim mentorima razvijaju svoje vještine i preuzimaju odgovornost za postizanje vlastitih ciljeva.

   

  Voditeljica službe Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Katica Lažeta pojasnila je načine kako je usluga socijalnog mentorstva predviđena u okviru novog Zakona o socijalnoj skrbi.

   

  „mAktiv – mentorstvom i aktivacijom do integracije“ je projekt kojim se želi doprinijeti ublažavanju negativnih posljedica nezaposlenosti i socijalne isključenosti korisnika zajamčene minimalne naknade (ZMN) na području Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Bjelovarsko-bilogorske županije u kojima se provodi usluga socijalnog mentorstva. U projekt su uključeni nezaposleni korisnici zajamčene minimalne naknade, centri za socijalnu skrb sa područja županija koje su uključene u projekt te stručnjaci koji provode socijalno mentorstvo. Očekujemo da ćemo aktivnostima koje provodimo, osim osnaživanja korisnika zajamčene minimalne naknade za ulazak na tržište rada i izlazak iz sustava socijalne skrbi, ojačati stručna znanja i kapacitete svih uključenih stručnjaka. Projekt, u trajanju od 24 mjeseca, s provedbom je započeo 12. lipnja 2018. godine. Provode ga Institut za razvoj tržišta rada i Hrvatska udruga socijalnih radnika. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.019,13 kn te je u 100% iznosu financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

  Objavljeno: 2020-01-31 15:31:06

  Rezultati analize lokalnog tržišta rada

  U sklopu projekta JobCollege Sava izrađena je analiza lokalnog tržišta rada

  U sklopu projekat JobCollege Sava koji se provodi na području LAG Sava-e izrađena je Analiza lokalog tržišta rada za područje Karlovačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Rezultati analize će biti predstavljeni na konferenciji Kako odgovoriti na potrebe poslodavaca na području LAG-a SAVA koja se održava u srijedu 19. 12. 2018. godine u 11 sati u prostoru Glazbene škole Jastrebarsko (Ulica Zrinski-Franskopanska 13, Jastrebarsko). Analizu možete pogledati ovdje

  Objavljeno: 2018-12-16 08:29:55