Povecaj slova Smanji slova Normalni prikaz Kontrastni prikaz

Studijsko putovanje u Milano i Rim u sklopu projekta CM Plus - za darovitu djecu

Svrha studijskog putovanja bila je upoznavanje s 3D tehnologijom te primjena iste u nastavi. Učitelj iz partnerskih škola stekli su uvid što se i kako može raditi s navedenom tehnologijom te dobili uvid o tome kako tehnologiju primijeniti u radu s učenicima.

 

Ukupno 10 predstavnika Korisnika i partnerskih organizacija prvi dan putovanja posjetilo je makerspace YATTA u Milanu gdje je bila organizirana prezentacija rada makerspace-a te je održana radionica „Uvod u 3D printanje“.

 

Druga dva dana studijskog putovanja bila su rezervirana za posjet sajmu Maker Faire Rome koji je europska inačica maker sajmova koji se održavaju diljem svijeta. Sajam je namijenjen svim dobnim skupinama i cilj mu je da kod posjetitelja potakne znatiželju kroz izlaganje raznih izuma kojima se žele riješiti svakodnevni problemi, bili oni veliki ili mali. Sajam je pokrivao 7 različitih područja: konferencije i radionice; hrana, glazba, umjetnost; interkacija, elektronika, igre, kućna automatizacija, industrija 4.0, virtualna stvarnost; mobilnost; konstrukcije, 3D printanje, arhitektura, materijali, recikliranje, zanati, moda; život, robotika, energija, zdravlje, znanost, sport; mladi makeri, obrazovanje, programi za djecu.