Povecaj slova Smanji slova Normalni prikaz Kontrastni prikaz

Okrugli stol „Sustavno zapošljavanje osoba s invaliditetom“

Okrugli stol se održava u sklopu projekta ZaposliOsi koji provode tvrtka SELECTIO d.o.o. za upravljanje ljudskim potencijalima i partneri. Cilj okruglog stola je predstaviti on-line alate na Internet stranici www.zaposliosi.hr koji obuhvaćaju kalkulator poticaja prilikom zapošljavanja osoba s invaliditetom, 3D virtualnu kompaniju u kojoj će se prikazati različiti modeli prilagodbe radnog mjesta, te alati za samoprocjenu o pristupačnosti organizacije i prostora osobama sa različitim tipovima invaliditeta, te pravima na poticaje za zapošljavanje. On-line alati predstavljaju one-stop-shop za informiranje poslodavaca o procesu zapošljavanja osoba s invaliditetom i usmjereni su olakšavanju razvoju sustavnog zapošljavanja kod poslodavaca.

 

Na okruglom stolu sudjelovati će stručnjakinja za zapošljavanje osoba s invaliditetom Susan Scott Parker, izvršna direktorica Business Disability International iz Velike Britanije, koja će održati predavanje na temu poslovne koristi zapošljavanja osoba s invaliditetom te prezentirati britanske i svjetske primjere dobre prakse.


Okrugli stol je organiziran u sklopu projekta „ZaposliOSI – EmployPWD“ u sklopu sheme bespovratnih sredstava „Poboljšanje pristupa tržištu rada osobama s invaliditetom“. Projekt provode SELECTIO d.o.o. za upravljanje ljudskim potencijalima u partnerstvu sa Lider media d.o.o., Hrvatskom gospodarskom komorom, Tau on-line d.o.o. (MojPosao) i Institutom za razvoj tržišta rada. Ukupna vrijednost projekta iznosi 137.315,21 EUR, s time da je sufinanciran s 95% iznosa (130.449,45 EUR) iz Europskog socijalnog fonda. Također je sufinanciran s 3,06% iznosa (4.200 EUR) od strane Ureda za udruge Vlade RH. Projekt se provodi od 02. travnja 2015. do 01. travnja 2016. godine.