Povecaj slova Smanji slova Normalni prikaz Kontrastni prikaz

Otvorena izložba Psi anđeli u sklopu projekta 4P

U Tiflološkom muzeju u Zagrebu 25. 04. 2014. otvorena je izložba u organizaciji Centra za rehabilitaciju Silver pod nazivom "Psi anđeli"  koja je označila početak CUTE DOG kampanje u organizirane u skopu projekta  4P - Podrška + Poslodavci + Posloprimci = Posaokojeg Centar Silver zajedno sa partnerima provodi od listopada prošle godine. 

 

Na izložbi “Psi anđeli“ prikazane su fotografije Roberta Orlića, nastale u suradnji s Centrom Silver tijekom njegova boravka u Zagrebu. Kroz volonterski angažman u raznim dijelovima grada Zagreba, fotograf je snimio pse pomagače u crno bijeloj tehnici te je na ovaj način aludirao na ulogu pomagača u životima djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom. Izložbu je, nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Milana Bandića, otvorila dr.sc. Tatjana Josipović, a ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina istaknuo je kako su psi koji se pojavljuju na fotografijama dio donacije koje je njegovo Ministarstvo dalo prošle godine Centru Silver. Riječ je o psima koji su bili zaplijenjeni od strane Veterinarske službe RH na graničnim prijelazima te su danas angažirani kao  „manekeni“ na ovoj izložbi.   

Posebni gosti otvaranja bile su glumica Ksenija Pajić i voditeljica Barbara Kolar koje su nastupile kao ambasadorice Centra Silver. 

Projekt provode Centar za rehabilitaciju Silver u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Centrima za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ i Dubrava, Institutom za razvoj tržišta rada i tvrtkom SELECTIO te predstavlja još jedan u nizu inovativnih projekata Centra. Projekt 4P ima za cilj pružiti podršku posloprimcima, osobama s invaliditetom, u ostvarivanju njihovog temeljnog prava na rad  i poslodavcima u zakonskoj obvezi zapošljavanja osoba s invaliditetom. Projekt ukupne vrijednosti 254.151,00 EUR je sufinanciran s 233.224,89 EUR (91,76%) iz Europskog socijalnog fonda  i odnosi se prvenstveno na zapošljavanje mladih osoba s invaliditetom. Ovim projektom još više postaje vidljiva značajnost uloge pasa pomagača Centra Silver, koji omogućuju neovisan život osoba s invaliditetom u zajednici, stoga se i sam početak