Povecaj slova Smanji slova Normalni prikaz Kontrastni prikaz

Model zapošljavanja osoba s invaliditetom kroz podršku posloprimcima i poslodavcima

21. listopada je Centru za rehabilitaciju Silver održano otvorenje projekta Model 4P= podrška + posloprimci + poslodavci + posao  koji je usmjeren na provedbu mjera Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba i to u dijelu koji se odnosi na pružanje podrške u zapošljavanju osoba s invaliditetom. Ciljevi se namjeravaju postići razvojem i pilotiranjem lokalnog modela sveobuhvatne i održive potpore zapošljavanju nezaposlenih osoba s invaliditetom kao i potpore poslodavcima temeljene na partnerstvu svih relevantnih dionika na (lokalnom) tržištu rada. Model obuhvaća uspostavu dvije usluge, Savjetodavnog centra i Mobilnog tima, u sklopu Centra za rehabilitaciju Silver kroz koje će se pružati potpora profesionalne rehabilitacije osobama s invaliditetom prilikom njihova ulaska na tržište rada, ali i potpora poslodavcima u prilagodbi radnih mjesta. Pilot projekt se planira provoditi na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

 

Nakon predstavljanja projekta  predstavljena je i izložba slika korisnika Centra, koja je realizirana zahvaljujući volonterki Centra gđi.Zdenki Schonwald. 

 

Više o projektu:

Projekt Model 4P provode Centar za rehabilitaciju Silver kao nositelj projekta te partneri Grad Zagreb, Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“, Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava,  tvrtka SELECTIO d.o.o. i Institut za razvoj tržišta rada u sklopu sheme bespovratnih sredstava „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“ unutar IV. komponente IPA-e, Razvoj ljudskih potencijala. Ukupna vrijednost projekta koji je sufinanciran s 91,76% sredstava iz IPA komponente IV „Razvoj ljudskih potencijala“, Programa Europske unije, iznosi 254.151,00 EUR, dok Centar za rehabilitaciju Silver i partneri u sufinanciranju sudjeluju s 8,24%. Provedba projekta je započela 02. listopada 2013., a planirano trajanje projekta je 15 mjeseci.

 

Područje provedbe projekta: Grad Zagreb i Zagrebačka županija

 

Trajanje projekta:  započeo je 02.listopada 2013. i trajat će do 01.siječnja 2015.