Povecaj slova Smanji slova Normalni prikaz Kontrastni prikaz

Započela je provedba projekta "Sigurno do posla s Dugom"

Dom „Duga-Zagreb“ je u rujnu 2013. godine započeo s provedbom projekta pod nazivom „Sigurno do posla s ‘Dugom’“ / „Safe road to work under ‘Duga’”. 

Projekt se provodi u okviru programa Europske unije za Hrvatsku, IV. komponente Instrumenta pretpristupne pomoći IPA – Razvoj ljudskih potencijala, pod grant shemom naziva „Uspostava podrške u socijalnom uključivanju i zapošljavanju socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina“.

Dom „Duga-Zagreb“ je nositelj projekta dok su partneri na projektu Institut za razvoj tržišta rada,  Grad Zagreb - Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zagreb. 

Projekt je financiran od strane Europske Unije u iznosu od 98.408,95 EUR, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 109.367,90 EUR. 

 

Projekt se provodi na području grada Zagreba, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Varaždinske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Primorsko-goranske županije i Zadarske županije.

 

Opći cilj projekta jest promicanje socijalne uključenosti dugotrajno nezaposlenih korisnika socijalne skrbi i pomoći podupirući njihov pristup tržištu rada. Projektne aktivnosti specifično imaju za cilj osposobljavanje ustanova socijalne skrbi za žrtve obiteljskog nasilja za pružanje in-house podrške svojim korisnicima u pristupu tržištu rada i postizanju ekonomske neovisnosti.

 

Primarna ciljna skupina projekta su žene žrtve obiteljskog nasilja smještene u domu „Duga-Zagreb“ koje su dugotrajno nezaposlene ili im prijeti nezaposlenost i djeca žena smještenih u domu „Duga-Zagreb“ koja su učenici/e završnih razreda osnovne škole ili su učenici/e srednjih strukovnih škola, dok su krajnji korisnici žrtve obiteljskog nasilja i skloništa za žrtve obiteljskog nasilja te dodatni pružatelji socijalnih usluga i jedinice lokalne samouprave.

 

Predviđeno trajanje projekta je 15 mjeseci.