Povecaj slova Smanji slova Normalni prikaz Kontrastni prikaz

Vijesti

Uključite se u projekt ProAktivno!

Započele su prijave za prekvalifikaciju za zanimanje farmaceutskog tehničara.

Sudionicima projekta „ProAktivno – profesionalna aktivacija za zapošljavanje“ besplatno nudimo niz profesionalnih usluga za uključivanje na tržište rada u Gradu Zagrebu.

 

Projekt je namijenjen nezaposlenim mladim osobama do 29 godina starosti koji će imati jedinstvenu priliku dobiti profesionalnu podršku za razvoj karijere, dodatno obrazovanje i povezivanje s vrhunskim poslodavcima u farmaceutskom sektoru, a s ciljem mogućeg zapošljavanja upravo kod tih poslodavaca.

 

Sudionici projekta će besplatno dobiti sljedeće usluge:

 • procjena Vašeg potencijala za zapošljavanje u farmaciji;
 • uključivanje u posebno prilagođeni obrazovni program za zanimanje farmaceutskog tehničara, sukladno potrebama konkretnih poslodavaca u farmaciji;
 • stjecanje praktičnih vještina na radnom mjestu kod poslodavaca koji imaju potrebe za budućim zapošljavanjem;
 • dobivanje stručnog pisanog mišljenja o vašim potencijalima i mogućnostima na tržištu rada koje se može koristiti kao preporuka pri zapošljavanju.

 

Prijaviti se možete do 20. kolovoza 2018. ispunjavanjem on-line prijavnice na sljedećoj poveznici: https://goo.gl/forms/jJnt7EjUMrDldyxD2

 

Osiguraj svoje mjesto na vrijeme!

Objavljeno: 2018-08-08 16:33:33

Započelo istraživanje o kompetencijama zaposlenika u turizmu

U tijeku je istraživanje među poslodavcima i posloprimcima o ključnim kompetencijama zaposlenika

Istraživanja se provode u sklopu projekta EduTurizam koje ja financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Više o projektu pročitajte ovdje

Poslodavci, istražujemo i zanima nas koje opće i specifične kompetencije KUHARA i BARMENA smatrate potrebnima kod vaših djelatnika, na koji ih način pripremate za posao, što smatrate da Vam je najteže prinaći kod budućih djelatnika.

 

Ispunite upitnik ovdje

 

Posloprimci, o čemu ovisi gdje ćete ići odraditi sezonu – što utječe na Vaš odabir? Što očekujete od budućeg poslodavca? Razmišljate li o zapošljavanju u turizmu kao sezonskom ili stalnom zaposlenju? Jeste li zainteresirani sudjelovati u obrazovanju za kuhara, barmen – što bi Vas privuklo da se uključite u program obrazovanja odraslih u ovim zanimanjima?

 

Odgovorite na nekoliko pitanja i ispunite upitnik ovdje.

 

Unaprijed zahvaljujemo na sudjelovanju.

 

*Projekt EduTuriZaM je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Diopter otvoreno učilište s partnerima Arena Hospitality Group d.d. i Institut za razvoj tržišta rada. Cilj je povećati zapošljivost 40 nezaposlenih osoba u sektoru turizma i ugostiteljstva kroz obrazovne programe za kuhara, barmena - baristu i senior animatora te unaprijediti kompetencije predavača i mentora partnera. Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Diopter otvorenog učilišta. Više informacija dostupno je ovdje.

Objavljeno: 2018-08-03 15:34:50

Započeo projekt m-Aktiv

12. lipnja 2018. godine s provedbom je započeo projekt m-Aktiv – mentorstvom i aktivacijom do integracije.

Dana 12. lipnja 2018. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije i Instituta za razvoj tržišta rada za provedbu projekta m-Aktiv – mentorstvom i aktivacijom do integracije. Korisnik projekta je Institut za razvoj tržišta rada, a partner Hrvatska udruga socijalnih radnika.

Cilj projekta je doprinijeti ublažavanju negativnih posljedica nezaposlenosti i socijalne isključenosti korisnika zajamčene minimalne naknade (ZMN) na području Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke, Vukovarsko-srijemske , Osječko-baranjske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

Ukupna vrijednost projekta je 1.499.019,33 HRK, a u 100% iznosu ga sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je započeo u lipnju 2018. i traje do lipnja 2020. godine.

 

Više o projektu pročitajte ovdje.

Objavljeno: 2018-06-15 14:57:44

Započeo projekt P-S-I

26. ožujka 2018. godine potpisan je ugovor za provedbu P-S-I projekta.

Dana 26. ožujka 2018. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Instituta za razvoj tržišta rada za provedbu projekta P-S-I Podrška Studenata u Integraciji marginaliziranih skupina na tržište rada. Korisnik projekta je Institut za razvoj tržišta rada, a partner Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Cilj projekta je razviti i provesti održive programe društveno korisnog učenja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i to uključivanjem studenata u aktivnosti podrške zapošljavanju marginaliziranih skupina u suradnji s organizacijama civilnog društva na području Republike Hrvatske.

 

Projekt P-S-I Podrška Studenata u Integraciji marginaliziranih skupina na tržište rada, vrijednosti 1.131.426,09 HRK kojeg sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za Udruge Vlade Republike Hrvatske, a traje do ožujka 2020. godine.

 

Više o projektu pročitajte ovdje.

Objavljeno: 2018-03-28 14:55:12

Studijsko putovanje u Milano i Rim u sklopu projekta CM Plus - za darovitu djecu

Putovanje je održano od 30.11. do 3.12.2017. godine.

Svrha studijskog putovanja bila je upoznavanje s 3D tehnologijom te primjena iste u nastavi. Učitelj iz partnerskih škola stekli su uvid što se i kako može raditi s navedenom tehnologijom te dobili uvid o tome kako tehnologiju primijeniti u radu s učenicima.

 

Ukupno 10 predstavnika Korisnika i partnerskih organizacija prvi dan putovanja posjetilo je makerspace YATTA u Milanu gdje je bila organizirana prezentacija rada makerspace-a te je održana radionica „Uvod u 3D printanje“.

 

Druga dva dana studijskog putovanja bila su rezervirana za posjet sajmu Maker Faire Rome koji je europska inačica maker sajmova koji se održavaju diljem svijeta. Sajam je namijenjen svim dobnim skupinama i cilj mu je da kod posjetitelja potakne znatiželju kroz izlaganje raznih izuma kojima se žele riješiti svakodnevni problemi, bili oni veliki ili mali. Sajam je pokrivao 7 različitih područja: konferencije i radionice; hrana, glazba, umjetnost; interkacija, elektronika, igre, kućna automatizacija, industrija 4.0, virtualna stvarnost; mobilnost; konstrukcije, 3D printanje, arhitektura, materijali, recikliranje, zanati, moda; život, robotika, energija, zdravlje, znanost, sport; mladi makeri, obrazovanje, programi za djecu. 

 

 

Objavljeno: 2017-12-21 11:03:38

Započela prezentacija usluga za bivše i trenutne zaposlenike Hrvatskih željeznica

Uključite se u program podrške za zapošljavanje i samozapošljavanje.

Pozivamo bivše i trenutne radnike HŽ Carga i HŽ Putničkog prijevoza te vezanih društava da se uključe u program podrške za ponovno zapošljavanje ili samozapošljavanje. Sudjelovanje u programu je dobrovoljno i u potpunosti besplatno za korisnike.

 

Prezentacije dostupnih usluga u sklopu projekta će se održati tijekom listopada u sljedećim gradovima:

 

 • Varaždin, 17. 10. 2017. s početkom u 10:00h, na lokaciji Hotel Varaždin (Kolodvorska 19); 
 • Rijeka, 18. 10. 2017. s početkom u 10:00h, na lokaciji Centar tehničke kulture Rijeka (Školjić 6/1)
 • Zadar, 18. 10. 2017. s početkom u 16:30h, na lokaciji COIN coworking Zadar (Put Murvice 16, 2.kat)
 • Split, 19. 10. 2017. s početkom u 10:00h, na lokaciji Centar za obrazovanje odraslih Trstenik (Papandopulova 15)
 • Vinkovci, 25. 10. 2017. s početkom u 11:00h, na lokaciji Tehničko učilište Vinkovci (Ljudevita Gaja 18)
 • Osijek, 25. 10. 2017. s početkom 14:00h, na lokaciji Učilište Studium (Adama Reisnera 74)
 • Kutina, 31. 10. 2017. s početkom u 10:00h, na lokaciji Pučko otvoreno učilište Kutina (Stjepana Radića 3)
 • Karlovac, 31. 10. 2017. s početkom u 13:00h, na lokaciji Pučko otvoreno učilište Karlovac (Šulekova 29)

 

 

Usluge za ponovno zapošljavanje i samozapošljavanje provode se u sklopu programa podrške „Karijerna skretnica“ koji je dio projekta „Dopunske mjere ublažavanja“, jedne od komponenti Projekta održivog razvoja hrvatskog željezničkog sektora u Europi koji financira Svjetska banka. Više informacija o programu možete pogledati ovdje.

 

Program podrške „Karijerna skretnica“ provode samostalno Institut za razvoj tržišta rada, tvrtka SELECTIO i CEPOR, pri čemu je provedba ovih usluga financirana od strane Svjetske banke 

Objavljeno: 2017-10-11 09:25:13

Započela provedba projekta „Croatian Makers Plus – za darovitu djecu“

U lipnju 2017. godine započela je provedba projekta „Croatian Makers Plus – za darovitu djecu“ koji financira Europska unija iz ESF-a.

U lipnju 2017. godine započela je provedba projekta „Croatian Makers Plus – za darovitu djecu“ čiji je nositelj Grad Ivanić-Grad, a partneri na projektu su OŠ Stjepana Basaričeka; OŠ Josipa Badalića Graberje Ivanićko, OŠ Đure Deželića Ivanić-Grad, Razvojna agencija IGRA d.o.o., Institut za razvoj i inovativnost mladih te Institut za razvoj tržišta rada. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Glavni cilj projekta je na sustavan i održiv način razviti kapacitete na razini škola za rad s darovitom djecom, kako bi se razvili njihovi potencijali u STEM područjima, primjenom robotike i automatike.

Projekt je započeo incijalnim sastankom projektnog tima (14.7.2017.) na kojem je definiran detaljan plan provedbe aktivnosti, kao i zaduženja pojedinih partnera. 

Objavljeno: 2017-08-10 13:35:05

Održan treći PIIP Forum Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba

Treći PIIP Forum LPZ-a Zagreb održao se 5. i 23. svibnja 2017. godine u Tribini Grada Zagreba.

Treći PIIP Forum LPZ-a Zagreb održao se 5. i 23. svibnja 2017. godine u Tribini Grada Zagreba. Ovaj Forum stavio je naglasak na razvoj projekata iz područja razvoja ljudskih potencijala i lokalnog tržišta rada i bio je usmjeren na trenutno otvoreni natječaj iz Europskog socijalnog fonda „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ (http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1380)

 

PIIP je skraćenica od projekti-intervencija-implementacija-partnerstvo, dakle pristup koji omogućava lokalnim dionicima stručnu podršku za razvoj projekata financiranih iz EU fondova.

 

Na Forumu su sudjelovali članovi LPZ-a Zagreb, predložili svoje projektne ideje, okupili potencijalne partnere i zajedno uz podršku stručnjaka iz ODRAZ-a i IRTR-a razvili osnovne projektne koncepte. Razvijeni projekti usmjereni su na provedbu mjera Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba 2017. – 2020.

 

Drugog dana Foruma, sudionici su detaljno analizirali uvjete gore navedenog natječaja te analizirali usklađenost svojih projekata sa uvjetima natječaja i SRLJP Grada Zagreba.

Objavljeno: 2017-06-05 09:58:04

Okrugli stol „Sustavno zapošljavanje osoba s invaliditetom“

Okrugli stol održava se 14. 03. 2016. u Osijeku te 16. 03. 2016. u Bjelovaru.

Okrugli stol se održava u sklopu projekta ZaposliOsi koji provode tvrtka SELECTIO d.o.o. za upravljanje ljudskim potencijalima i partneri. Cilj okruglog stola je predstaviti on-line alate na Internet stranici www.zaposliosi.hr koji obuhvaćaju kalkulator poticaja prilikom zapošljavanja osoba s invaliditetom, 3D virtualnu kompaniju u kojoj će se prikazati različiti modeli prilagodbe radnog mjesta, te alati za samoprocjenu o pristupačnosti organizacije i prostora osobama sa različitim tipovima invaliditeta, te pravima na poticaje za zapošljavanje. On-line alati predstavljaju one-stop-shop za informiranje poslodavaca o procesu zapošljavanja osoba s invaliditetom i usmjereni su olakšavanju razvoju sustavnog zapošljavanja kod poslodavaca.

 

Na okruglom stolu sudjelovati će stručnjakinja za zapošljavanje osoba s invaliditetom Susan Scott Parker, izvršna direktorica Business Disability International iz Velike Britanije, koja će održati predavanje na temu poslovne koristi zapošljavanja osoba s invaliditetom te prezentirati britanske i svjetske primjere dobre prakse.


Okrugli stol je organiziran u sklopu projekta „ZaposliOSI – EmployPWD“ u sklopu sheme bespovratnih sredstava „Poboljšanje pristupa tržištu rada osobama s invaliditetom“. Projekt provode SELECTIO d.o.o. za upravljanje ljudskim potencijalima u partnerstvu sa Lider media d.o.o., Hrvatskom gospodarskom komorom, Tau on-line d.o.o. (MojPosao) i Institutom za razvoj tržišta rada. Ukupna vrijednost projekta iznosi 137.315,21 EUR, s time da je sufinanciran s 95% iznosa (130.449,45 EUR) iz Europskog socijalnog fonda. Također je sufinanciran s 3,06% iznosa (4.200 EUR) od strane Ureda za udruge Vlade RH. Projekt se provodi od 02. travnja 2015. do 01. travnja 2016. godine.

Objavljeno: 2016-03-08 10:34:30

Završna konferencija projekta "Kapacitet za razvoj"

15. 09. 2014. održat će se završna konferencija u prostoru "Tribina Grada Zagreb", Kaptol 27

15. 09. 2014. održat će se završna konferencija projekta "Kapacitet za razvoj" koji se provodio u okviru IPA instrumenta pretpristupne pomoći, IV komponenta - Razvoj ljudskih potencijala. Projekt je za cilj imao poboljšati konkurentnost i održivost Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Zagreba kroz povećanje specifičnih relevantnih vještina zaposlenika partnerskih institucija. 

 

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta te će se prezentirati i model za nastavak rada LPZ-a kroz projekt "Project Intervention and Implementation Partnership (PIIP) Forum of the Local Partnership for Employment of City of zagreb - PIIP Forum"  koji će u nadolazećem periodu voditi Institut za razvoj tržišta rada. 

Objavljeno: 2014-09-12 16:21:37